Tack mamma för en trevlig lördag/söndag!

Gårdagen i Stockholm var trevlig! Allt klaffade så himla bra med tunnelbanor, tåg och bussar. Vi behövde aldrig vänta längre än någon minut när vi skulle ta oss någonstans. Vi kom fram till Stockholm vid 12 tiden. Då blev det lunch på Kafferepet som vanligt. Sen vandrade vi omkring lite i affärerna på Drottninggatan men nån vidare shopping blev det ju inte. Det var väldigt mycket folk överallt och jag kände att handla kan man ju göra hemma. Hade velat ta mig bort till Urban Outfitters på Biblioteksgatan men varken vädret eller tiden talade för det. Så jag får väl kolla in det på webben istället.
Så vi tog tunnelbanan till söder istället och tog en fika innan Grease började. Den var inte riktigt fullt så bra som vi trodde den skulle vara. Faktiskt ganska mycket sämre. Vi satt på rad 22 av 24 och bakom oss var det tomt. Så jag antar att ryktet har gått om att kvalitén är sådär. Marie Serneholt hade ju huvudrollen men henne såg man minst. Och inte gjorde det mig nåt precis... Sebastian var ingen vidare skådis men har ju röst och UTSEENDET för sig. Jag blev nog lite kär faktiskt.. Nä, i ärlighetens namn var alla birollerna bättre än huvudrollsinnehavarna.
Sedan blev det middag i Kungshallen, SJUKT mycket folk och ingen lugn och ro precis. Vi åt nachotallrikar för ingen av oss var särskilt hungrig, konstigt nog! Sen hoppade vi på ett tåg och åkte hem. Klev in genom dörren ca 20.30 och såg klart melodifestivalen, åt glass och ananas och sedan en film på det.
Får bli shopping på hemmaplan tisdag eller onsdag denna vecka. Behöver köpa 2 amningsbehåar och varför inte börja kolla redan nu? Fick mig nämligen en tankeställare idag.
Vaknade i morse av att jag hade ont i magen och fick gå upp och röra på mig. Sedan har jag legat på soffan i stort sett hela dagen och på förmiddagen hade jag sammandragningar och så ont att vi trodde vi skulle behöva ringa förlossningen för att kolla med dom. Men efter en Alvedon och en dusch så släppte det. Och efter 3 toabesök så inser jag nu att det nog snarare är nån bassilusk som fått fäste än en bebis som vill ut. Och lika bra är väl det. Det är liksom inte dags än, varken biologiskt eller "planeringskt". Vill ju gärna hinna flytta innan. Nu gör det ont efter att jag ätit men inte alls lika illa som under förmiddagen.

Daniel ringde för en stund sedan och talade om att han köpt bilen som de skulle kolla på i Falun idag. Skönt! En bra bil för ett bra pris! (Hoppas vi) Det lät så iallafall. Blev en skoda Felicia, klarröd. Så nu kan vi bocka av det från listan.
Dom är väl inte ens på väg från Dalarna ännu så jag ska nog sätta mig och renskriva våra luddiga listor nu när en del saker är avklarade. Mamma och pappa åkte precis härifrån så jag har ju några timmar nu för mig själv innan mina älsklingar kommer hem. Jag saknar dem!! Mamma köpte en Mamma Mu bok åt Vilmer på affären idag för jag sa att han tjatar om henne så fort han ser en ko, så det måste vara nåt från dagis. Ska bli kul att se om han blir väldigt glad eller bara "glad". =)

9 dagar kvar att jobba nu.


Vägen till bryggan

Vår brygga. Om man får slå av lite vass så blir det nog en bra plats i sommar.

Jag är så mätt..

.. näst intill äcklad. Åt lite för mycket räkmacka. Klämde nämligen 3 st. Och jag som inte har någon vidare plats där inne egentligen, det är någon som tar upp mesta delen. Sen blev jag så sugen på Trocadero av någon anledning så en sån blev det att dricka till. Sen var det så fullt av räkor, lök, ägg och Trocadero att jag höll på att sprängas. Blev jätte trött men kunde inte ligga ner för då var det risk för att allt skulle leta sig upp igen...
Hade laddat upp med chips också, för det hör ju till Let´s Dance. Vilmer har lärt sig detta och ber om "bip" så fort han ser reklamen på TV, men han somnade redan kl 19. Så det blev inga chips, och inte så mycket Let´s Dance heller. Jag har tröttnat på det. Tål inte se Stefan Sauk sedan jag var med och jobbade på en teateruppsättning med honom (och Pippi Långstrump) i Dalarna. Där jag skulle sufflera åt honom och han betedde sig som nån jävla Guds gåva och ett riktigt svin. Nä, fy fasen säger jag..
Tacka vet jag trädgårds tidningar! Det är underhållning det.
Bläddrade i ett gammalt nummer jag fick av Birgitta, och det var ett riktigt super nummer! Känner att jag måste skaffa mig en bok som jag skrev förut, för att klistra in och notera alla de där idéerna man får rätt som det är. Likaså vilka blommor och växter jag ska plantera var. För efter att ha bläddrat igenom den tidningen blev tomten helt annorlunda i mitt huvud.
Måste nog rita upp hela tomten igen. Lika bra att använda all fritid man har nu till att göra sånt. För sen blir man ju med både hus, tomt och två barn.. Och då ska planeringen vara klar. Så att jag bara kan peka vart Daniel ska gräva alla gropar någonstans.. =)
Nä om man skulle bläddra i några fler tidningar innan man dukar under totalt. Får inte bli sent i kväll, måste vara laddad inför i morgon ju!
Här ska det bli grönsaksland, fruktträd, bärbuskar, rabarber, gungställning och en liten uteplats med murad grill


Och här blir det nog gräsmatta på rullar, rosor eller vildvin längs altanen och något fruktträd


Och snart har vi en sån här liten ÄLSKLING igen! Det gick upp för mig alldeles nyss!! LÄNGTAR!!!

Man vet att man lever

När man ställt klockan på 3.45 men ändå får ligga vaken från 03.00. Vilmer drömde förmodligen och låg och ropade på mig. Skickade upp Daniel som fick honom att somna om. I 15 min.. Nästa sväng gick jag upp eftersom Daniel hunnit somna om och snarkade för fulla muggar (fattar inte hur han hinner det). Jag gav Vilmer en flaska välling och lade honom mellan mig och Daniel. Han hade fortfarande inte somnat ordentligt när jag var tvungen att gå upp, men det verkar som han inte orkade stå emot mer för sen var han tyst och snusade vidare.

Och sen var bussen 15 min försenad. Jag hann i tid, men förfrös tårna under tiden jag väntade. Man är inte så sugen på att vänta en enda minut extra på bussen vid den tiden på morgonen. Men trots alla snöoväder så har bussen faktiskt fungerat över förväntan denna vinter, så det är väl dumt att klaga.

Jobbar 11 dagar till innan det är dags att ta lite ledigt. Alltså jag slutar om 19 dagar, men jobbar bara 11 av dem. Det är jobbigt nu med magen, jag har redan tröttnat. Var hos barnmorskan igår och allt var bra! Mina värden har alltid varit bra, även med Vilmer. Så det är ju skönt att det bara rullar på! Han har lagt sig med huvudet neråt nu, men det är ju fortfarande ruckbart så klart. Fast jag tror ju att han alltid legat nedåt för jag har kännt rörelser och sparkar på precis samma ställe hela tiden. Huvudet ner, fötterna på höger sida av min mage. På vänster kände barnmorskan att det var tomt. Ja jag hoppas ju att mina inälvor är där någonstans, men bebis är det bara på höger sida. där kände hon fötterna väl. Jo tack, tänkte jag. Dom har jag också känt!!
10 veckor kvar nu.. men bara jag kan koppla bort jobbet så kommer det gå fort. Det är dessa morgnar som gör det jobbigt. Annars är jag ju inte särskilt stor. Bara normalt otymplig eller vad man säger. Hon vägde mig inte, det var synd för jag hade gått upp lite för lite på förra kollen. Men jag får väl väga mig hemma. Ska helst ligga över 65-66 kg i den här veckan.
Längtar sjukt mycket efter mina jeans och mina andra vanliga kläder! Och att få köpa sommarkläder utan plats för någon mage! Och att ha en liten bebis att snusa på så klart!! Ska bli så roligt att se Vilmer bli storebror. Jag tror han kommer bli riktigt bra på det! =)
I går kom vi nog på ett namn till underverket. Ett som känns bra på alla sätt. Det var så klart Daniel som kom på det, han kom ju på Vilmers namn också =)


Det var den ledigheten..

Det känns tamej17 som det bara är måndag och tor, fre nuförtiden! Vilket iofs är bra, veckorna går grymt fort! Det drar faktiskt ihop sig till att sluta jobbet och börja flytta. Fast inte tillräckligt fort förstås.
Nu ska jag jobba tidig morgon tor, fre och sedan ska jag och mamma till Sthlm på lördag. En heldag bara för oss själva. Vi ska äta lunch, gå och se Grease på Göta Lejon och sedan klämma en middag innan vi åker hem igen. Väl hemma är jag förmodligen ensam eftersom killarna planerar att åka till Dalarna över helgen. Det betyder sovmorgon och en hel söndag för sig själv! Hoppas att Carro är anträffbar då så vi kan ta en fika på stan, och så har hon beställt svärmorstungor av mig. Mina två håller på att spränga sina krukor. Dom växer som ogräs!
Bara det där snöovädret som så lägligt skulle komma in över oss på lördag blir hyfsat lindrigt! Mamma har ändå planerat att det får bli taxi fram och tillbaka till Göta Lejon om det skulle vara så. Hade ju varit skönt att strosa genom gamla stan i solskenet men det är väl för mkt begärt??
Har gått igenom alla räkningar inför i morgon och det ser ut att gå ihop sig den här månaden också. Trots en del tillfälliga sådana som hemförsäkring, CSN och dubbla mobilräkningar eftersom jag bytt operatör. Nästa månad blir det lugnare. Men det svider varje månad i alla fall. Man vill ju behålla alla sina pengar till roligheter. Fast det är ju ganska kul att kunna äta mat varje dag, ringa och kunna bli nådd samt få hjälp om lägenheten skulle brinna ner. Man får tänka så.
Nä nu ska jag leka med Vilmer innan det är dags att laga makaronipudding.
Ciao ciao!

Hemma med sjukt barn, eller..?

Igår sov Vilmer en lång vila hemma. Somnade vid 13-tiden. Sen åkte jag till jobbet 15.30 och mamma väckte honom kring 16.30. Då hade han 39°c feber. Och i natt var det likadant. Han sov inte särsiklt bra så han fick välling+alvedon nånstans runt 03.00 och sen ville han se på Bolibompa kl 04.00. Men vi somnade om och han vaknade sedan 8.30. Då hade jag sjukanmält honom på dagis och sagt att han blir nog hemma på onsdag med. Bara det att när han vaknade idag så var han pigg och feberfri. Och har varit hela dagen. Han har inte ens sovit middag idag. Ok? Tur att jag inte vabbar eftersom jag ändå är ledig tis, ons. Så han få väl vara hemma i morgon med bara för att. Han vill inte äta så han kanske har ont i halsen..?

Så idag har vi sett på film, lekt med bilar, bakat paj på jordgubbar, björnbär och vinbär med hemmagjord vaniljsås till, ätit fruktsallad och grejat. Daniel hämtade Afrikanerna på Arlanda 8.40 i dag så han lär jobba över några timmar ikväll. Så vi får väl bara mysa på här, laga kycklinggryta med kokos, paprika och ris och sen ta ett bad innan "we call it a night".


Den ser godare ut än den är.. blev lite sur av vinbären

Lillknodden har disco emellanåt och man får veta att man lever. Är ju lite jobbigt att leka och hålla samma tempo som Vilmer nu.. Jag har börjat fundera på namn ordentligt nu. Vi har ju ett par stycken som vi smakar på men inget som känns verkligt bra. Vilmer var ju utan namn i nästan 2v och det vill jag helst undvika denna gång..
Några förslag? Ska kanske kolla runt på nätet efter namnsidor. Och sen gå in på topplistan och kolla längst ned på den.

Vad trist det är att inte gå ut på hela dagen! Men imorgon ska jag åtminstone till barnmorskan på besök. Är redan i vecka 30 så snart kan man väl hoppas på nedkomst va?
Nä, nu rycks det i mig hela tiden av nån liten kille så jag får väl försöka underhålla en stund. Kanske lite play doo?


sjuk?

Och så var det istid och nordan igen..

Vaknade i morse med -24°c. Fast mamma och pappa hade runt 28 tror jag. Det är ju inte klokt det här..
Sista dagen med hunden och man måste plåååga sig ut på en runda för att han ska få komma ut lite. Vilmer är så snorig och hostig att det bara blev en kort runda i parken, men vi hann ändå bli isiga i ansiktet. Tur att solen strålar i alla fall! Men det är som sagt lite väl kallt!!
Jag längtar till badsäsongen!!
Så i morgon blir nog Vilmer hemma med mig. Dels för att Daniel som alltid lämnar honom ska hämta sin mamma med gubbe på Arlanda kl 5 på morgonen och skjutsa ut dem till Lillvreta där deras bil står. Och då skulle det förmodligen bli jag som får lämna, vilket jag gjort ca 1 gång, och det var det värsta jag gjort nånsin. Och så dels för att han är så förkyld så klart! Hostar på nätterna och jätte, jätte snorig. Så vi får ha en mysdag hemma bara vi två. Nu var det ju faktiskt ett tag sen det var bara han och jag hemma. =)
Hade Carro och Jonte här i lördags kväll. Skulle ju ha jobbat öppning i söndags morse men gav bort det till en annan tjej. Och tur var väl det för när vi skulle åka iväg med bilen på söndagen så fick Daniel gräva fram bilen. Det hade väl kommit, eller snarare drivit upp, ett 50 cm tjockt lager. Och visst, jag har jobbat tidigt ungefär varenda snö storm denna vinter och lyckats få fram bilen och ta mig till bussen. Men den här gången kände jag bara att nu får det räcka!
Vår parkering är så OTROLIGT trång att man om man parkerat så att förarsidan har plats att öppna dörren, kommer man med nöd och näppe fram på andra sidan. Och jag når inte upp på biltaket heller. Och detta skulle jag hållit på med kl 04.30 på morgonen. Så jag stannade alltså hemma istället. Och vi hade trevligt med pasta till middag, glass till efterrätt och så lite chips och smågodis på det. Och med melodifestivalen på TV så klart. Vilket skit det är.. men titta måste man ju.
Vilmer var GALEN och röjde som aldrig förr. Målade väggmålning på kontoret med sina tuschpennor och kritor när ingen såg, (hoppas vi har någon vitfärg kvar någonstans) och jagade stackars Akilles som vanligt. När klockan blev nånstans kring 20.00 så kom tröttheten som ett brev på posten. Han orkade inte längre och grät och sa att han var ledsen. Kan bero på att man blir lite trött av att röja runt i 180 i flera timmar. Han däckade på 3 röda.
Fick lite trädgårdstidningar av mamma och pappas granne, min gamla dagmamma. Och det är alltid uppskattat! Suger i mig som en svamp! Funderar på att börja klippa ut och samla alla bra tips och idéer i en skrivbok! Så slipper man liksom bläddra igenom alla tidningar när man letar efter den där smarta lösningen man såg nånstans i någon tidning..
Har också börjat packa och plocka lite idag. Alla mina väskor som bott under sängen har fått en flyttlåda att bo i. Sen fick jag något ryck och våt torkade alla ytor och dammsög av alla golv. Hundar ni vet.. I morgon blir det nog moppen som får ut och vädra sig en sväng!
Just nu sover Vilmer middag i sällskap med Akilles, och jag laddar för att åka till jobbet en sväng. Mamma dyker upp som vanligt runt kl 15.15 tills Daniel kommer hem. Tur att det inte är så många jobbdagar kvar för mig nu. Mamma har varit barnvakt varje måndag sedan någon gång i höstas tror jag. Jag vet att hon tycker om det och att Vilmer är så snäll, men i alla fall.
Nä nu ska jag greja vidare!
Ha en bra vinterdag!!

Lycka!

Hittade ett nytt nummer på affären och nu har jag laddat upp med te, skorpor och en bit äppelkaka.. Detta kan lysa upp min värld en stund, och jag låtsas att jag bor nån annanstans än i lägenhet med 50 cm snö utanför dörren.. Men det verkar som om fler än jag är trötta på vintern för det finns massa tips på vad man kan göra redan nu rent trädgård/odlingsmässigt. Och så alla dessa fröer så klart! =)


Seg dag i dag..

..minst sagt. Jag gick upp med killarna och klädde på Vilmer medan Daniel gick ut med Akilles. Nu är det bara 6 dagar kvar innan han åker hem till DAlarna igen. Det ska bli skönt, för alla. Dels är han för stor för att bo hos oss i vår lägenhet, dels jagar Vilmer honom HELA tiden och är på honom med leksaker och säger åt honom att han inte får ligga där, han får inte stå eller gå just där just då. Så han har liksom ingenstans att ta vägen. Och dels så blir det mest jag som går med honom de långa svängarna och han drar så jäkla mycket att jag får sammandragningar varannan minut, och tvingas sätta kopplet runt magen på honom, för då törs han inte dra. Men hur kul är det att gå i koppel i stan när man är van att springa lös i skogen??
Snart får han göra det igen alltså..

Efter att killarna gått iväg till dagis och jobb lade jag mig på soffan med täcke och kudde. Jag är så trött nuför tiden. Igen.
Var ju halvt död i början av graviditeten men det hör ju till då, och gick över sedan. Nu håller jag orken uppe med hjälp av Niferex (järntabletter) och det brukar funka bra. Men nu har jag kommit in nån svacka igen. Det kan ju bero på att mitt tålamod börjar tryta vad gäller den här vintern.. Alltså på riktigt. Nu börjar orken ta slut. Hela vintern har jag fått gå i mammas gamla täckjacka eftersom den är det enda jag kan stänga igen över magen, och inte frysa IHJÄL i när det är så sjukt kallt. Och går man upp och åker till jobbet kl 04.30 så vill man inte frysa.
Ärligt talat har jag slutat bry mig hur jag ser ut på morgnarna då, för jag är hellre varm än snygg vid den tiden på dygnet, och jag är evigt tacksam att hon hade den att låna ut till mig! Men nu börjar jag alltså må dåligt över att inte kunna känna mig snygg nångång bara föra tt det ska vara sån här vargavinter!! Hade köpt en ny jacka från H&M och precis fått den hemskickad, när testet visade positivt och magen började växa. Det var det... Men nu slipper jag åtminstone köpa en ny till nästa vinter. För då ska jag vara smal hade jag tänkt.

För att försöka pigga upp mig tog jag en lång varm dusch, peelade hela kroppen, och lade en ansiktsmask.. Har förmodligen hamnat i sockerträsket eftersom det blir lite mycket av den varan om dagarna, och det resulterar ju inte i skimrande hy precis, så det fick bli en porrensande mask.

Ska klämma en tallrik fil nu, och en halv grapefrukt. Sedan ska fötterna få sig en omgång. Om jag nu når ner? Kanske får jag upp foten på det andra benets knä, annars får det vara.
Sen blir det väl att klä på sig den underbara täckjackan och ta ut hunden på en sväng. Och försöka gå lugnt och försiktigt..

Ha en bra dag!


Ingen fara, bara en vintertrött, gravid kvinna med ansiktsmask.


Jag längtar, och drömmer mig bort under tiden..

För ett tag sedan skickade jag in en talong för att prenumerera på Allers Hem och trädgård. Och det nya numret kommer ut i dagarna så det borde väl dimpa ner i min låda snart? Men vem kan vänta? Tur att det finns böcker att läsa och gamla tidningar att läsa för 3:e och 4:e gången, man kan ju ha missat något!

min bibel, där står ALLT!!

Jag är tillbaka!

Till alla er som följde min förra blogg (och alla er nya läsare så klart), då Vilmer föddes och vi blev en liten familj, så kommer här en uppföljare, lagom till son nummer 2 dimper ner hos oss, och vi flyttar in i vårt nya hus där det ska anläggas tomt och byggas upp ett hem för vår lilla familj.

En bit ut på vischan blir det, men vi tror, och hoppas att vi har rätt, när vi säger att vi längtar som sjutton och att det kommer bli helt UNDERBART att få bo där! Riktig livskvalitet när den är som bäst! Jag börjar vårt nya liv i huset med att gå hemma med havandeskapspenning som sedan övergår i mammaledighet, under åtminstone ett år!

Förstå vad jag ska njuta av den här sommaren! Ja, av våren och hösten också så klart. Ska försöka njuta av vintern också, men just nu vill jag aldrig mer ha vinter! Planerna för trädgården är i full gång!!

 

 


RSS 2.0