Ucshiamej..

Känner mig bakis och överkörd idag.
Hade en riktigt jobbig dag igår, trots att den började så bra. Jag och Lasse träffades i stan för att lämna en möbel till Uppsala auktionskammare inför den Moderna Auktionen som går av stapeln i juni. Alla blev eld och lågor över den designade matmöbeln från Danmark anno 1952. Och hade jag haft plats hade jag definitivt behållit den. Men nu stod den på Gräsö och tog upp plats och användes i stort sett aldrig. Så då hoppas vi på en del pengar istället så vi kan anpassa stugan efter växande familjer.
Sedan bar det av till IKEA för att köpa klappstolar, skohylla, arbetsstol och golvlampa. Efter det blev det Plantagen med presentkort, och jag kom ut med 200 liter jord och marktäckande växter samt stenpartiväxter. Så idag ska jag gräva lite, om jag orkar, för dagen slutade inte där.
Efter all shopping åkte vi till mormor för en fika och sedan drog jag vidare till Gränby för att köpa locktång på Åhléns för mitt presentkort som jag erhöll på födelsedagen. Väl där fick jag tillbaka den där krampen jag haft tidigare på vänster sida, och denna gång med råge. Började känna mig snurrig och konstig så efter att ha införskaffat tången ringde jag till mamma och bad henne möta mig vid ICA maxi så jag slapp handla ensam. Men hon slutade ju inte jobba förrän efter ett par timmar så jag åkte ut till Lasse och väntade. Låg där på soffan och kollade på Seinfeldt.
Vid 15-tiden ringde Daniel och var då på väg för att hämta Vilmer som var febrig och ledsen på dagis, men han hade ingen hemnyckel så han fick komma ut och hämta min...
Sedan åkte jag in till Maxi och vi handlade. Gick sådär med min kramp. Så när vi kommit ut i bilen igen med alla 4 kassar med mat så ringde jag förlossningen för att fråga dem om råd. Eftersom dom skulle gräva upp vägen hemma mellan 18-20 så visste jag inte om jag skulle åka hem och bli isolerad eller stanna i stan.. Dom tyckte jag skulle komma upp och bara kolla läget så mellan 18-19 låg jag där med dosa på magen och träffade några läkare. Men det var ju inget fel på bebisen och det trodde jag inte heller. Jag har nog bara varit för mycket i farten och inte lyssnat på min kropp när den inte orkar mer. Och ovanpå allt så när vi kom ut från BB så slog jag fel PIN kod 3 gånger så mobilen låste sig.
Så vi åkte till mormor igen, drack te och åt smörgås, ringde hem till killarna flera gånger för att se om vägen var klar. Klockan 21 åkte jag hem på vinst eller förlust, och dom var så klart inte klara. Fick sitta i bilen och vänta 30 min.
Väl hemma kl 22 letade jag upp PUK koden men det visade sig tydligen vara fel så jag fick ringa Tele 2 nu på morgonen. Jag kom dock fram direkt och han fixade det över telefon så det löste sig smidigt!
Men jag var inte långt ifrån att bli tokig i går kväll ska jag säga. Var så trött att jag mådde illa och hade kunnat grina för vad som helst.
Vilmer hade varit pigg och sprallig på eftermiddagen och kvällen så han fick gå till dagis idag. Jag hade nog inte ORKAT ha honom hemma idag.
Jag ser fram emot att plantera blommorna ute men än så länge har jag noll ork! Så vi får väl se om det blir gjort idag.
Inga bilder idag tyvärr... ska fota mina rabatter med före och efter bilder så att det blir nåt trädgårdsinnehåll på den här bloggen som jag faktiskt tänkte från början...
Men nu är jag så trött så jag lägger ner detta nu. Trevlig dag!

bilduppdatering

Måste ju ge er lite bilder från senaste händelserna. Blir inte mycket att läsa dock. Måste ta mig in och ut ur duschen innan klockan blir för mycket och det plötsligt är dags att göra middag.
Födelsedagsblommor från mina killar
Födelsedagsmat, detta är dock resterna som det ska bli pasta av idag.
Vilmers nya byxor och svarta sneakers. De vita köptes för nån vecka sen.
Här ska det bli tomater i sommar....
Mina grymma frallor med solrosfrön och linfrö. Mmm..!

Gör som jag!





" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Va fasen..

.. i går kväll fick jag jätteont i magen och det var sån fart där inne att jag inte kunde sitta still, men inteheller röra på mig. Men det gjorde i stort sett bara ont på vänstra sidan. Sedan vaknade jag vid 3-tiden med samma smärta. Så att jag fick andas igenom smärtan. Flera gånger fram till 6-tiden på morgonen. Sov väl lite slumrande där emellan. Men efter varje värk funderade jag på att ringa förlossningen och fråga om det är normalt och fult möjligt att bara ha ont på ena sidan, för smärtan var helt i klass med riktiga värkar. Vet ju sen besöket hos barnmorskan igår att han ligger med kroppen på den sidan just nu så kanske kan det vara så?
Gjorde ont ända från äggstocksområdet och hela vägen ner i låret. Hua, nu börjar jag minnas vad jag har framför mig.. Men denna gång kan man ju be om smärtlindring till skillnad från förra gången. Fast då behövde jag inte så det kanske går utan denna gång med.. Det visar sig.

Och i dag snöar det ute.. Nu är det lite glesare än tidigare i morse, för då såg man knappt ut. När vi vaknade var det några centimeter nysnö på marken. Eller det borde väl heta gammalsnö såhär års? Men jag vet att imorgon och på lördag blir det sol och 10 grader varmt igen. Och söndag ÄNNU bättre visade dom i dag. Så jag orkar inte hetsa upp mig..

I går var jag som sagt på jakt efter lite grejor i stan. Vilmer fick svarta sneakers och två par brallor som jag fyndade på rea. Jag fick en vaniljparfym från Body Shop, och sen handlade jag massa god plockmat från Kvantum. Rostbiff, parmaskinka, salami, potatissallad, mozzarellasallad, oliver och jordgubbar. Det dög! =) Och det bästa är ju att det blev en del kvar åt mig att äta i dag.. Mmm..
I morgon blir det kanske äta ute för mig och Daniel medan Vilmer sover hos mamma och pappa. Om inte bebisen tänker komma ut innan. Men ville han inte komma i natt så kan han gott vänta till söndag tycker jag, så jag hinner ha kalas på lördag.

Ska försöka duscha, och kanske städa lite i dag. Men just nu är jag helt seg efter den här sömnlösa morgonen och ska nog ligga kvar på soffan några timmar.

Ha en härligt snöig dag!

Ännu ett år.

Födelsedag i dag.
Men det är ju knappast något att bli exalterad över längre.. Detta år går man ju bara och väntar på bebis, och ju äldre man blir desto mindre grej blir det att fylla år. Fick blommor och choklad av killarna igår när de kom hem. Annars blir det kalas först på lördag. Och kanske middag ute på fredag kväll. Så paketen lyser nog med sin frånvaro i dag. Tyvärr..
Tänkte att det skulle passa att åka till BB på söndag vid lunchtid faktiskt. Jag orkar inte åka in på nattetid! Blir så krångligt med Vilmer, då måste vi rycka upp honom ur sängen.. Ja det är ju lite svårt att påverka hur som helst. Men i natt hade jag ont i mage och rygg och nu gör ryggen ont, som mensvärk ungefär. Men värk kan man ju ha några veckor innan så det är väl inget att hetsa upp sig över.
I dag ska jag till barnmorskan kl 16 och sedan hämta Vilmer på dagis. Innan dess ska jag köpa gympadojjor åt honom som han kan ha på dagis, och här hemma när han rumlar omkring. Han behöver brallor också så jag får väl spana efter det med.
Själv kanske jag har tur att få en födelsedags check från Body Shop, som man får som klubbmedlem när man har födelsedag, och ska i så fall köpa en parfym till mig själv. Vill egentligen ha Viktor & Rolfs Flowerbomb, men den kostar över 650:- på Arlandas Taxfree så jag vet inte vad den kostar i stan.
Annars om någon funderar på att ge mig något så kan ni alltid köpa en weekendresa nånstans, eller en Spa övernattning eller något annat lyxigt.
Eller kanske en bebis?! För då kan jag äntligen börja drömma om mina "vanliga" kläder. Är trött på att gå omkring i antingen svarta tajts eller grå jeans nu. Det får fasicken vara dags snart!!

Välkommen till djurparken Fröviboda..

Här har vi både rådjur, räv, hare, minkar, tranor, kanadagäss, svanar, Lommar och andra, mer sällsynta fåglar, och lodjur! Det ni!
Vi såg det igår när vi kom hem från mamma o pappa vid 21.30 på kvällen. Kändes helt skumt att se. Som en liten tiger såg det ut. Hoppas dom bara smyger omkring runt vårt hus när det är mörkt annars törs jag inte ha vagnen ute sen!
klockan är 9.50 och äntligen har regnet dragit förbi och det blir nog lite sol under dagen. Om inte askan från Island drar in, fast den var väl förresten på väg bort nu? A ja.. Jag ska ta mig till affären och handla lite fredagsmys. I dag blir det grillad biff med hemmagjord potatissallad på sparris, persilja och potatis. Och så klart grillad majskolv också! Om Vilmer får bestämma fredagsmys så vill han ha glass och sips (chips). Så vi brukar göra en liten skål chips till honom efter maten och sen glufsar vi i oss resten när han somnat. Får se om det blir någon efterrätt eller om vi satsar på lördagsgodis i morgon istället. Eftersom vi ska åka runt och handla en massa saker i morgon så kan han behöva lite smaskigt att sysselsätta sig med. Synd bara att han dreglar så pass när han äter snask. Han får inte godis så ofta så jag tror han njuter ordentligt när det väl bjuds =D.
Men kanske man skulle köpa lite glass och grilla banan efter maten?? Mmm... det var inte igår! Så får det nog bli =)
Grannarna verkar vara lediga idag och grejar för fullt i trädgården. Trevligt att se lite liv på dagtid här ute. I morgon blir det vår tur! Om det inte hinner mörkna innan vi fått med oss allting hem! Hoppas på att kunna snickra ihop en sandlåda åt Vilmer denna helg. Han älskar ju att gräva och greja, som de flesta barn antar jag.
I dag flyttar Daniels jobb sitt kontor. Det finns parkeringar tillhörande huset men ingen av de anställda skulle kunna få ha egen, eftersom de ska finnas för kunderna. Som tur är så ska han få ha en from måndag fram tills att bebis kommit ut. Han kan ju inte springa 2 km till bilen om vattnet går mitt på dagen. Skulle bli ett aningens stressmoment för honom.. Så det verkar ju schyst!
Nu ska jag masa mig iväg till affären så det blir något fredagsmys idag!
Fin helg på er!

Det luktar så gott!!!

Mina syltkakor är snart klara =). Klockan har ringt men jag gjorde dom modell större så dom får nog stå en stund till. Sen ska jag färga håret och duscha innan jag avnjuter dem. Okej, jag tar nog en för att prova direkt. Verkade bli dåligt med sol idag så jag planerade för en dag på soffan men nu ser det ut som att molnen ger sig av. i går satt jag nästan två timmar i en av solstolarna som följde med huset. Fick smörja in mig med solskydd till slut för solen tog riktigt ordentligt! Så förhoppningsvis kan jag sitta nån timma idag med =)
Stackars Daniel har så sjukt mycket att göra på sitt jobb. Han har jobbat över nästan varje dag den här veckan. Och några dagar förra veckan. I dag ska han dock hämta Vilmer senast 16.45 så då måste han åka vid fyra. I går kom han hem blek och såg verkligen helt färdig ut! Har aldrig sett honom så faktiskt... Tur att det snart är helg. Då får han koppla av med shopping. Vi ska köpa spade, kratta, vattenslang, skottkärra, jord, 15st thujor att göra häck av, sand till sandlådan och gräsfrön. Det är sånt vi gillar så det blir nog ett bra avbrott. För att inte tala om att gräva 15 gropar, då får han i alla fall ut aggressionerna. Om han har såna på lager. =)
Idag har jag en del bilder åt er. Bjuder på både påsk, Heidis 30 års kalas och lite bilder från Fröviboda. Ska bege mig ut och fota lite när jag har ork, för nu är det blått i backarna här =) Igår plockade vi till och med vitsippor! Och gullvivorna var på god väg med knoppar också. Är det nåt jag är en sucker för så är det vårblommor.. Can´t help it.
nu blir det bilder!
Påskharen kom förbi med korgen
Äntligen snask!
Och bubblor!
Heidi fyller 30 och då träffar man morbror & kusinerna =)
Och Mika så klart!
30 åringen =)
Av oss fick hon en korg med vin, Body Shop grejor, presentkort på kläder och smink
Mika gick och glänste med sitt nya halsband =)
morfar/farfar med kusinerna
Nu blommar det i Fröviboda
Ser inte mycket ut för världen just nu
Spjälsäng på plats! Dock obäddad än så länge


Nu ska jag ta mig en syltkaka och sedan färga utväxten i håret så man slipper skämmas!! Sen får vi se vad dagen bjuder på =)
Simma lugnt allihopa!

Dålig uppdatering!!

Var nästan två veckor sen nu. Det är alltför länge. Men jag får väl skylla på att jag nu är så himla trött i kroppen! Är i vecka 37 nu så det får gärna sätta igång när som helst nu. Väskan är packad, spjälsängen står på plats. Ska till IKEA med mamma idag så då ska jag köpa täcke, kudde och påslakan till den. Sen är vi väl beredda tror jag?
Nu r det ju snöfritt och vi plockar blåsippor för fullt här =). Jo jag vet att de är fridlysta men några får man väl knycka ändå? Särskilt i år när man väntat såå länge på dem.. Väntar på att all jord på gården ska torka upp så vi kan börja räkna på och förbereda för gräsmatta. På fram sidan ska vi lägga ut färdigt gräs och på baksidan blir det frösådd. Undrar vad det kan kosta bara? Färdig matta kostar ca 20-30:- kvm. Men vi har inte mätt upp ytan än. Sen ska det upp träd och gärna några häckbuskar så man får nån slags inramning/avskärmning mot grannarna. =)

Apropå grannarna så har jag nog träffat de flesta nu. I går hängde jag och Vilmer med Sofia och Leoni. Leoni är 1,5 år och Sofia är väl något äldre än mig, men det är bara en gissning. Dom hade roligt barnen även om Vilmer är lite bufflig så vill han gärna ta om hand och klappa om. Särskilt små tjejer ;)
Kul att ha någon så nära att umgås med. Även om alla de äldre som bor omkring här verkar vara toppen trevliga! Jag gillar äldre/gamla människor. Dom är ofta väldigt intressanta. Inte som 40-50 plussarna som är så uppe i sitt jobb och har fullt upp mest hela tiden. Nä dom som är lite äldre har liksom lugnat ner sig lite, och verkar lite mer rofyllda. Ja, om dom gått i pension är det väl inte så konstigt kanske?

Apropå gamlingar =) så sk ajag snart t amig in till stan för att hämta mormor. Vi ska åka och köpa penseér, en hel massa! Och vi måste åka tillsammans för vi har en kupong och man får 24st för en ganska billig penning, så vi ska dela.
Sen blir det väl nån burgare för mig innan jag handlar mat och sedan möter mamma på IKEA.

Eftersom jag varit så dålig på att uppdatera så får jag väl lägga till att påsken blev väldigt solig, rolig och god! Stefan, heidi och Mika sov över på på påskafton och kräktes ned vår toa hela natten. Som tur var klarade vi oss!! Sen fyllde Heidi 30 år i fredags och vi var där med resten av familjerna i lördags, innan det blev fest på kvällen. Känns trist att inte gå på festen men jag hade aldrig orkat iallafall! Jag orkar inte mycket dessa dagar..

Nä nu måste jag börja göra mig iordning om jag ska hämta mormor i tid. Har redan hunnit dammsuga och damma idag och då blev man ju trött igen... men fint blev det och behövdes gjorde det!

ha en fin vårdag!

RSS 2.0